В село Баня ще се проведе благотворителен празник „Огън и лед“ в помощ на Спасителния център за костенурки


В село Баня ще се проведе благотворителен празник „Огън и лед“ в помощ на Спасителния център за костенурки
Снимки: Спасителен център за костенурки
21 Май 2024, Вторник


Той е единствен в България, а в Европа има само още две подобни места

Автор: Десант

На 25 май от 11 ч. в Спасителния център за костенурки в с. Баня (в близост до Обзор) ще се проведе благотворителен празник „Огън и лед“ в помощ на неговите обитатели.

„Щура лаборатория“ ще предложи на посетителите драконово парти, в което те ще могат да се повеселят заедно с дракончето Драко - да не забравяме, че драконите са най-близките роднини на костенурките.

Както драконите, така и костенурките са тясно свързани със света на магията. За тайнствеността на  събитието ще бъде направена и „драконова магия“.

За почитателите на фентъзито и сър Тери Пратчет не е тайна, че Светът на Диска се носи в пространството на гърба на четири слона. Те, от своя страна, са стъпили на корубата на още по-гигантската костенурка А'Туин.



Организаторите целят чрез тази инициатива да запазят магията на костенурките по нашите земи и да им помогнат да останат в природата ни и да радват идните поколения.

След шоуто те ще срещнат своите гости с малки и големи костенурки, които се лекуват или живеят постоянно в Центъра. Ще разкажат за работата си и как да трябва да се постъпи, ако намерим костенурка в беда.

Входната такса ще е под формата на дарение, като всеки посетител сам ще определи стойността му, според възможностите си. Тя ще се използва в помощ на Спасителния център за костенурки.

В него постоянно живеят над 200 болни, пострадали, възстановяващи се и новоизлюпени костенурки. Много от тях са жертва на катастрофи, човешка жестокост, неправилно отглеждане. Някои са спасени или откупени от магазини.

Освен местни видове, той се обитава и от представители на най-големите сухоземни костенурки, които могат достигнат до над метър дължина.



Центърът за костенурки в България е уникален. В Европа има само още две подобни места.

За тези, които не могат да присъстват лично на благотворителното събитие, но желаят да подкрепят Спасителния център за костенурки, можете да направят дарение по банкова сметка в ОББ:

Фондация „Геа Челониа“
IBAN: BG43UBBS81551086349113


или чрез PayPal

Сметка Револют: revolut.me/ivab9bu9

За връзка с организаторите на празника: с. Баня, п.к. 8239 обл. Бургас, ул. Шипка 10, Ива Лаловска, 0886913916


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки