Ще търсим работна ръка от Индия


Ще търсим работна ръка от Индия
Снимката е илюстративна
21 Май 2024, Вторник


Кръгла маса, организирана от Българската търговско-промишлена палата ще дискутира възможностите за сключване на споразумение за улесняване на достъпа на индийци до нашия пазар на труда

Автор: Десант

Кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за внос на работна ръка“ организира на 27 май Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съвместно с Индийско-българската бизнес камара.

Растящата икономика на България е изправена пред недостиг на квалифицирана работна ръка в някои сектори, като: строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, които ограничават нейния икономически растеж.

Съществува отлична възможност да бъде сключено споразумение за партньорство между България и Индия, за миграция и мобилност, което да улесни достъпа на граждани от трети страни до българския пазар на труда, изтъкват от БТПП.

До 2025 г. Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст, което ще направи тази страна най-големия доставчик на квалифицирана работна сила в света. А това е една значителна неизползвана възможност на България по темата за внос на работна ръка. Едно споразумение с нея би помогнало най-вече на български компании, които търсят квалифицирани работници, категорични са организаторите на кръглата маса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки