Фигури на лъвове обозначават таксиметровите стоянки в Козлодуй, в социалните мрежи смятат, че са кич


Фигури на лъвове обозначават таксиметровите стоянки в Козлодуй, в социалните мрежи смятат, че са кич
Снимка: Фейсбук/ Община Козлодуй
20 Май 2024, Понеделник


От общинската администрация изтъкват, че подобна практика действа в редица европейски държави и води до по-отговорно и внимателно поведение на шофьорите и пешеходците

Автор: Десант

В края на миналата седмица в Козлодуй бяха разположени фигури на лъвове, с които се обозначават таксиметровите стоянки в града. 

Те са поставени на две локации, от които всеки гражданин може да наеме таксиметров автомобил.

Едната локация, на която е поставена разпознаваемата фигура, е таксиметровата стоянка, разположена пред пощата, а другата – западно от входа на СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Практиката, действаща в редица европейски държави, показва по-отговорно и внимателно поведение на шофьорите и пешеходците при наличието на обозначени таксиметрови стоянки, мотивират се от общинската администрация.

В същото време, местните жители не са очаровани от тази декорация. Коментарите в социалните мрежи ги окачествяват предимно като „ненужно и смешно приспособление“, „кич“, „безвкусна шарения“ и прочее в този дух. 

Текситата в крайдуновското градче по принцип нямат обозначителни табели. И предназначението на лъвовете е да са в помощ на потребителите на таксиметровите услуги. Друг е въпросът доколко е удачно и граничи с профанщина използването за целта на подобни бутафорни фигури. 


В категории: Парадокси , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки