Туристическият сезон на остров Света Анастасия ще бъде открит по-рано с изложба на икони и великденско гмуркане


Туристическият сезон на остров Света Анастасия ще бъде открит по-рано с изложба на икони и великденско гмуркане
Снимка: anastasia-island.com
25 Април 2024, Четвъртък


Малкото парче земя в Бургаския залив ще предлага на посетителите си това лято богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития

Автор: Десант

Тази година туристическият сезон на остров Света Анастасия ще започне по-рано. Той ще бъде открит на 4 май с великденско гмуркане, а още на 1 май в притвора на островната църква ще бъде подредена изложба с икони на бургазлиите Тошко Вачев и Джанета Русева. 

В морето ще се гмурнат водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него на плажа ще зазвучи музика и ще се пекат миди на тенекия. Ще се лее и островно пиво.

На Гергьовден на острова ще бъде отслужен празничен водосвет.

Малкото парче земя в Бургаския залив ще предлага на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития.

„През юни на острова ще проведем поредното издание на Биле фест - традиционния лечебно-вълшебен фестивал на билките, в навечерието на Еньовден. Събитието ще се проведе от 21 до 24 юни и ще бъде част и от тематичния Етно уикенд. ДТ „Адриана Будевска“ и Държавна опера-Бургас отново са подготвили топзаглавия от своя афиш, а спектаклите им ще обхванат всички летни месеци“ - съобщи пред БНР-Бургас управителят на комплекса Павлин Димитров.

Той информира също, че през юли ще се проведат и няколко тематични гръцки вечери с участието на Agathangelos Agathangelou и Aristos Constantinou с техните бендове, като освен музикалната атмосфера, ще бъдат предлагани и кулинарни гръцки специалитети.

Партитата от поредицата Solar Island се завръщат с две дати – 26 и 27 юли. Гостите ще имат възможност да избират още между концерта на Белослава, музикално шоу на Deep Zone Project и World up party. Вечерните концерти и спектакли ще започват в 21 ч., уточнява Павлин Димитров.

Той прогнозира силен туристически сезон, като освен българските туристи, се очаква засилен интерес и от гости от Полша, Чехия и др.

Първото сватбена тържество на острова ще е на 27 април.

Това лято туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като туристическа дестинация.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки