Икономическа полиция и НАП също ще порверяват караваните


Икономическа полиция и НАП също ще порверяват караваните
19 Април 2024, Петък


Ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволното им премахване от залива Вромос

Автор: Десант

На 19 и 21 април отново ще се извършат проверки за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени  в залива Вромоскрай Черноморец, като органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, а също и за новодошли къмпингуващи.

Подготвят се и първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. До момента са установени и множество други нарушения – заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере и др.

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг „Тополи“ в залива Вромос. В Община Созопол, РИОСВ и ОД Земеделие са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП.

Следващата седмица проверяващите се местят на Рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани, бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки