Започват проверки на водните обекти в Старозагорско


Започват проверки на водните обекти в Старозагорско
Снимка: Областна управа - Стара Загора
18 Април 2024, Четвъртък


Те ще се извършват в периода от 7 май до края на октомври

Автор: Десант

От 7 май до края на октомври ще се извършат проверки на водните обекти в Старозагорска област. Те ще се осъществяват от представители на следните институции: Областна администрация, РД ПБЗН, Областна дирекция „Земеделие“, „Напоителни системи“, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция по опазване на околната среда, Басейнова дирекция, Регионалната здравна инспекция и ВиК.

Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките на територията на област Стара Загора. 

На провело се днес заседание на Областната междуведомствена комисия по този повод старозагорският областен управител Ива Радева и нейният заместник Методи Марков призоваха институциите, участващи в проверките, да бъдат безкомпромисни по отношение на контрола и спазването на нормативните уредби.

„Тази година пред комисията предстои да извърши сериозен обем от работа с оглед на факта, че проверките ще включват всички язовири, на които е поставена класификация от 1-ва до 3-ра степен в област Стара Загора. По никакъв начин не можем да си позволим да застрашаваме населението и инфраструктурата в областта и следва да бъдем максимално взискателни към всички собственици на водни обекти.“, заяви областният управител Ива Радева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки