В землището на родопското село Скобелево установиха незаконна сеч на общо 134 дървета бял бор, черен бор и бук


В землището на родопското  село Скобелево установиха незаконна сеч на общо 134 дървета бял бор, черен бор и бук
Снимка: ИАГ
17 Април 2024, Сряда


Незаконният добив на немаркирана дървесина е извършен в два обекта в териториалния обхват на Държавно ловно стопанство - Тракия.

Автор: Десант

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив са констатирали при рутинна проверка в неделя незаконна сеч на общо 134 броя дървета от видовете бял бор, черен бор и бук в землището на село Скобелево, община Родопи, в териториалния обхват на Държавно ловно стопанство - Тракия.

Проверяващите са установили, че е извършен незаконен добив на немаркирани дървета в два обекта за дърводобив - държавна горска територия, за които има издадено редовно позволително за сеч. В имот, собственост на частни физически лица е установено и сеч на маркирани и немаркирани дървета, без редовно издадено позволително за сеч.

По време на проверката, инспектиращите са установили и лицата, извършващи сечта на дърветата, като пъновете на немаркираните дървета са били покрити с пръст и клони.

За установените административни нарушения по Закона за горите е потърсено съдействие от органите на МВР. Нарушителите, извършващи сечта са задържани от органите на РУ – Стамболийски и е образувано бързо производство.

Служителите от РДГ-Пловдив са съставили 8 акта по ЗГ и са задържали два бензиномоторни триона и  незаконно добитата  дървесина в размер на общо 57 пространствени кубически метра технологична дървесина и дърва. Сечта в подотделите държавна горска територия е спряна за срок от 3 дни.

Работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки