Доц. д-р Боряна Гагова: Истината, истината и само истината ще спаси от унищожение нашия човешки свят


Доц. д-р Боряна Гагова: Истината, истината и само истината ще спаси от унищожение нашия човешки свят
Женева, 16 юни 2021 г. – защо ли Байдън и Путин са толкова доволни?! Снимка: Интернет
12 Април 2024, Петък


Има ли въобще спасение за човечеството?

Автор: Доц. д-р Боряна Гагова

Едно от най-трудните неща в живота е да изкажеш на глас ИСТИНАТА, дори и пред себе си. Да се лъже сякаш е по лесно. Казват, че да не знаеш истината не е престъпление, но да не искаш да я знаеш – вече е осъдително.

Мнозина мислители считат, че истината е непознаваема или че е само частично познаваема. Възможно е да е така, но нека се опитаме да опознаем  поне тази част от истината за битието, която е достъпна за нас и е в кръга на нашите сегашни възможности.

От ключово значение за оцеляването на всеки човек е да осъзнава вярно какво не зависи от него и не може да промени и какво зависи от него и може да промени. Самонадеяно заблуждение е да се мисли, че човек със сегашното ниво на интелектуално и духовно развитие е в състояние самостоятелно, без външно съдействие да проникне в същността и историята на Всемира, но пък не е самонадеяно, а е задължително да знаем от какво се определя нашето ежедневно битие, кой ни вреди и кой ни съдейства.

Истината като автентично усещане съществува откакто има съзнателни човешки същества. Те може и да не знаят какво е философското понятие за „истина“, но усещат със сетивата си какво е истина и какво - лъжа. Най общо казано - ИСТИНАТА е възможно най-пълното съответствие на казаното, написаното или показаното с обективно съществуващата действителност.

Защо, защо  мнозинството човеци не се стремят да достигнат до истината за себе си и битието си? Може би от страх за живота и здравето си, може би  поради усещането, че заедно с узнаване на истината се поема и отговорността за нейното утвърждаване и разпространяване. Това обаче, което е важно да се знае от всички е, че техният живот и евентуалното съществуване на поколенията им зависи от  своевременното узнаване на базовите истини за битието ни, а тяхното овладяване е ключът към свободното бъдеще на земното човечество.

Извечно правило е, че умишленото укриване на истината е престъпление с космическо измерение, последвано, макар и не веднага, от космическо наказание.

Има много дълбоко укрити истини, които отдавна чакат да бъдат разкрити и времето за тяхното отключване и осветяване вече е почти дошло.

                                                     * * * 
Откъде трябва да се започне с въпросите, които чакат своя истинен отговор? Естествено от истините за произхода на Всемира, Слънчевата система, земята, живота и човечеството.

Вярна ли е картината на заобикалящия ни безкраен свят, съставен от неизброимо число звезди, планети, галактики, черни дупки и други непостижими за обхващане и разбиране от човешкия ум явления? Съвместим ли е този модел на космоса, който ни се представя като последно постижение на науката с все още официалната доктрина, че земята е единственото място в този безкраен всемир, на което съществува разумен живот и че човекът се е появил на земята чрез постепенна адаптация, естествен подбор и еволюция на по-нисшите организми в по-висши? 

Вие лично, вярвате ли още, че човечеството е произлязло от  общ маймунски прототип,  адаптирал се към околна среда  и се изправил на два крака по пътя на трудовата си дейност?  А защо съвремените маймуни не искат да работят и да се превръщат в хора?

Вярвате ли че първите хора са възникнали в Африка, а от там са се разпростанили по цялото земно кълбо, включително Америка, Австралия,  Япония и тихоокеанските острови? Логично ли е това?  Кога и как е станало? Възможно ли е някъде другаде да има различни форми на живот, интелект и разум, базирани на различни принципи? Защо това е тема табу?

Има ли геофизични и астрофизически причини за изменението в климата на земята? Има ли вече изменение в орбитата на Земята? Астрокупът, в който се намира нашата слънчева система пътешества ли нанякъде по външната страна на галактиката Млечен път и това отразява ли се на климата на земята?

Официалните отговори на всички тези и подобни въпроси са – не, няма такова нещо, за всичко са виновни хората, животните и въглищните централи. Защо тогава по тези въпроси говорят  политици, а не геофизици, астрономи, астрофизици и климатолози?

Кой всъщност ни направлява, управлява косвено, а понякога и съвсем пряко и ни натрапва фалшивата история на човечеството? Това една единствена сила ли е или множество противодействащи си невидими сили? Воюва ли се срещу човечеството и ако е така – кой и с каква цел?

Това са базовите въпроси от чиито верни отговори зависи правилността на последващите въпроси и отговори.

                                                      * * * *

Необходимите ни верни отговори на актуалните за сегашната ни действителност въпроси са пряко свързани с истините за същността на човешкото битие и предназначението на човека като явление. Ако не знаем основните истини, ако не знаем истината за това кои сме, откъде идваме и накъде отиваме, няма как да стигнем до верни отговори на ежедневните ни въпроси.

Кое е естественото състояние на човечеството – мирът или войната? Ако е мирът – защо има войни? Ако е войната – то каква и за кого е нейната полезност? Опитва ли се някой да поизтреби човеците, а остатъкът да превърне в управляем обслужващ персонал?

Навлизаме ли в нов еволюционен цикъл като естествен етап от който е преминаването на количествени натрупвания в качествен скок, т.е. планетарна революция?         

                                                                    * * * 

Какво става в Европа, кой ни управлява и кой трябва да ни управлява? Каква е истината за това, което става между САЩ и Русия? Има ли договорка за ново преразпределение на сферите им на управление и влияние? Къде сме ние в тяхните планове? А в нашите планове? Имаме ли такива или тепърва ще ги правим?

Кой е поръчителят и кой е програмистът на това, което се случва ? Кой задвижва многопластовото задкулисие, в което зад всеки едва видим пласт се крие друг още по-невидим и неразгадаем засега?
Води ли се ментална война срещу човечеството? От кого и срещу кого? Как да я прекратим?

Губим ли способността си да четем от хартия? Защо? Какво е въздействието на смартфоните върху нас? Те приятели ли са или врагове? Къде отива информацията за нас от смарфоните?

Какво става със способноста си да общуваме помежду си по обикновен човешки начин, без никакви технически посредници, помощници п надзиратели? Защо ни се пречи да общуваме и обменяме информация?

И така нататък, и така нататък...  Отговорът на повечето от тези  и много други трудни въпроси може да се намери най-бързо чрез колективна „мозъчна атака“ на мислещата част от човечеството. В науката това се нарича „синергично мислене и действие“, при което крайният резултат надхвърля съществено аритметични сбор на съставните компоненти.

Това е, което трябва да направим, като всеки участник допринася със своята градивна тухличка за положителен краен резултат. Съвсем логично е, че стремящите се да вредят трябва бързо да се обезвреждат.

                                                               * * * 

Светът ни сякаш е вцепенен и не е ясно дали ще успее да излезе от това вцепенение навреме, за да смени фаталната посоката и  избегне ада на ядрената или всеобщата война. Възникват все повече и повече трудно решими проблеми, появяват се нови и нови задачи, чрез които да бъдат решени тези проблеми, става все по трудно да се живее във влошаващите се планетарни условия, затова с огромна сила се поставя въпросът: „Има ли въобще спасение за човечеството?“

Има!!! И то е в ИСТИНАТА за това, което вече се е случило, сега се случва и предстои да се случи с нас и планетата Земя, защото истината, истината и само истината ще спаси човечеството от погибел и ще отвори пътя му към божествения свят.

Източник: в. „Труд“


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки