Залесяваха изсъхнала гора край Локорско


Залесяваха изсъхнала гора край Локорско
Снимка: ИАГ
05 Април 2024, Петък


Акцията е по повод Седмицата на гората

Автор: Десант

По повод празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората, от Изпълнителната агенция по горите проведоха традиционното залесяване.

Освен ръководството на ИАГ, в акцията взеха участие над 130 служители от Агенцията и Министерство на земеделието и храните, Държавно горско стопанство – София, преподаватели и студенти от Лесотехнически университет, представители на Българско дружество за защита на птиците, деца от СДОХЗ с техните родители и учители, журналисти.

Те се включиха във възстановяването на изсъхнала гора в землището на с. Локорско, на територията на Югозападно държавно предприятие. Увреждането й бе причинено от корояд и е проведена санитарна сеч.

Извършено бе почистване и почвоподготовка на терена. Върху подготвената от участниците в мероприятието площ бяха залесени 750 контейнерни фиданки от цер. Използваният дървесен вид е устойчив и подходящ за това месторастене.

Най-малките залесители се запознаха с природата чрез игри по методите на горската педагогика и за спомен получиха подаръци от изпълнителния директор на ИАГ инж. Стоян Тошев и ДГС - София.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки