„Музикални съкровища от България“ ще огласят през май Карнеги хол


„Музикални съкровища от България“ ще огласят през май Карнеги хол
03 Април 2024, Сряда


Инициативата представя постиженията на млади и талантливи български музиканти, изпълняващи творби на български и световни композитори, и е чудесен пример за опазване на българската културна идентичност.

Автор: Десант

Концертният цикъл „Музикални съкровища от България“ ще представи в престижната концертна зала Weill Recital Hall в Карнеги хол постиженията на млади и талантливи български музиканти, изпълняващи творби на български и световни композитори.

Емблематично културно събитие за българската общност в Ню Йорк е чудесен пример за опазване на българската културна идентичност.

Началото на музикалната традиция е поставено през 1994 г. по инициатива на световноизвестната българска пианистка и професор в престижното музикално училище „Мaнес“ в Ню Йорк – проф. Павлина Доковска. Инициативата е резултат от сътрудничеството между Bulgarian Concert Evenings in New York и международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“.

Карнеги хол е концертен комплекс в Манхатън, Ню Йорк, който се намира на 7-мо авеню. комплексът е един от най-известните концертни зали в САЩ за класическа и популярна музика, прочут е със своята красота, история и акустика.Източник: Генерално консулство на Р България в Ню Йорк 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки