130 човека с регистрация на 13 адреса в Бургаска област


130 човека с регистрация на 13 адреса в Бургаска област
Снимка: Областна управа - Бургас
03 Април 2024, Сряда


На място проверяващите установяват, че къщите на тези адреси са изоставени или разрушени

Автор: Десант

В Бургаска област продължава активна работа по заповедта на министър-председателя в оставка за извършване на проверка на адреси с над 6 лица избиратели. Тя цели изборните списъци да се актуализират чрез дерегистрация на лица, които не са установени на посочения от тях адреси.

Такъв е случаят с 13 адреса в Бургаска област, на които има регистрирани над 130 лица. При извършена проверка от органите на реда се оказва, че на тях не са установени живущи, а къщите са видимо изоставени или разрушени. Въпреки това лицата са присъствали в изборните списъци през октомври.

Към момента най-фрапиращите случаите са в община Бургас на два бургаски адреса в кварталите Черно море и Рудник, където има регистрирани съответно по 15 и 30 лица. Органите на реда констатират на място, че там съществуват само полуразрушени къщи, в които не са установени обитатели. Сами те дават предписание регистрациите на лицата да бъдат заличени, тъй като адресите са негодни за живеене.

По подобен начин на други 138 адреса в Бургас са регистрирани 2822 лица, които след проверка също не са били установени на място. Още в началото на тази година бургаският областен управител Пламен Янев е сигнализирал Община Бургас, която по закон трябва да заличи тези адресни регистрации.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки