Летище „София“ вика пътниците три часа преди полета


Летище „София“ вика пътниците три часа преди полета
Снимка: Летище „София“
03 Април 2024, Сряда


Причината е интензивният трафик заради ремонт на пътната настилка пред Терминал 2

Автор: Десант

Пътуващите от летище „София“ ще трябва да се явяват на аерогарата три часа преди полета си. Това става ясно от съобщение на сайта на летището. Причината е ремонт на пътната настилка пред Терминал 2. Той започна на 1 април и по план трябва да приключи на 20 април.

От летището уточняват, че всички пътници трябва да бъдат на място три часа по-рано заради интензивния трафик.

Заради присъединяването на България в Шенгенското пространство от края на март 2024 г. се налага промяна и на изхода, използван от пътниците за вътрешни линии в страната, оперирани от националния превозвач „България еър“. Всички полети до Варна и Бургас ще се осъществяват на изходите, разположени във вътрешната част на Терминал 2, а не на специално обособения изход Д1, както беше досега. Затова пътниците трябва да пристигат два часа по-рано.

Преместването на зоната за вътрешни полети се прави с цел освобождаване на повече пространство за гишета за чекиране. Планът на оператора на летището „СОФ Кънект“ е те да станат 52 вместо сегашните 34. От 6 на 11 трябва да бъдат увеличени и гишетата за проверки на пътници и личен багаж.

Новата визия на летището трябва да е завършена през 2028 г.

Наскоро министерският съвет реши цялата територия на летище „София“, която е включена в договора за концесия, както и всички бъдещи обновления и разширения, да бъдат обявени за обект с национално значение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки