Започват събитията, посветени на Седмицата на гората


Започват събитията, посветени на Седмицата на гората
28 Март 2024, Четвъртък




Автор: Десант

Всяка година, в началото на април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“.

Домакин на тазгодишното събитие по националното откриване на празника е Община Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април, в зала „Сливен“ от 11 часа.

Много забавления и образователни игри очакват малките природолюбители на с експертите от Дирекция на Природен парк „Сините камъни”, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен. Шатрата ще бъде разположена в продължение на три дни (30, 31 март и 1 април) пред Областна администрация в Града на стоте войводи.

2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб ще бъдат безвъзмездно предоставени на гостите и жителите на града от горските служители на Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Сливен.

С образователно фургонче Северноцентрално държавно предприятие кани най-малките природолюбители, заедно със своите родители да участват в атрактивни игри от 30 март до 1 април. Мобилното фургонче ще бъде разположено на площад „Добри Желязков“ пред търговски център НТС в Сливен.

На 1 април Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината. 

По време на цялата Седмица на гората всички горски структури организират събития с партньори, браншови и неправителствени организации, Лесотехнически университет,  Институт за гората, доброволци, журналисти по региони.

Цялата програма за Седмица на гората вижте на официалната страница на Изпълнителна агенция по горите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки