Кукери, бабугери, арапи и старци ще огласят с хлопките си Стара Загора на Фестивала на маскарадните игри


Кукери, бабугери, арапи и старци ще огласят с хлопките си Стара Загора на Фестивала на маскарадните игри
Снимка: Община Стара Загора
13 Март 2024, Сряда


Началото на събитието ще бъде дадено в 9,30 ч. на 23 март с традиционното дефиле на участниците

Автор: Десант

Тази събота, 23 март, Античният форум „Августа Tраяна“ в Стара Загора ще се огласи от звъна на стотици хлопки и чанове. Старината ще се превърне в сцена за стотици кукери, бабугери, арапи, старци и други шумни и колоритни персонажи от цялата страна, които ще се включат в XXIII Фестивал на маскарадните игри.

Началото на събитието ще бъде дадено в 9,30 ч. с традиционното дефиле на участниците. Малко след тях, възпитаниците на старозагорските детски градини ще покажат своите шарени костюми.

Жителите и гостите на града ще станат свидетели на прогонването на студа, тъмнината и лошотията.

Част от пъстроцветната програма тази година са и Дервишката група на читалище „Отец Паисий-1890“ – село Лесичово, община Пазарджик, която ще представи обичая „Дервишовден в Лесичово“, вписан през 2014 г. в Националната листа на нематериалното културно наследство „Живи човешки съкровища-България“.

Организатори на един от най-колоритните и атрактивни фестивали в България са Община Стара Загора, НЧ „Николай Лилиев 2005“, НЧ „Настроение 2017“ и старозагорският Регионален исторически музей.


В категории: Традиции , Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Matthrew James
14.03.2024 08:02:07
0
0
Добро утро на всички, знам, че все още е много рано, но това е толкова невероятно, бях жертва на онлайн инвестиционна измама, свързах се с REVENANT CYBER HACKE и те могат да възстановят откраднатите ми пари, току-що получих бакшиш за около $658 000 до моя адрес на портфейла, след като REVENANT CYBER HACKER свърши страхотна работа, наистина се случи всичко благодарение на REVENANT CYBER HACKER за страхотната им помощ и подкрепа Повече от щастлив съм, не мога да опиша колко съм щастлив Свържете се с тях на имейл: revenantcyberhacker@gmail.com
Уебсайт: revenantcyberhacker.net
Whatsapp: +1(208) 425-8584
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки