Ветеран от някогашната мощна българска черноморска флотилия „доплува“ по суша до Зоопарк Бургас


Ветеран от някогашната мощна българска черноморска флотилия „доплува“ по суша до Зоопарк Бургас
Снимка: Зоопарк Бургас
07 Март 2024, Четвъртък


Предстои реставрацията на старото морско корито, за да може малките капитани, които посещават атракцията, да усетят тръпката да са моряци


Кораб от някогашната мощна българска черноморска флотилия „доплува“ до Зоопарк Бургас.  Собственикът на атракцията Кръстьо Дъбов възнамерява да върне към втори живот изтегления на сушата ветеран.

Предстои реставрацията на старото морско корито, като изцяло ще бъде подменена тапицерията и облицовката в кабината му, за да може малките капитани, които посещават зоопарка, да усетят тръпката да са моряци, макар и на сушата.

Плавателният съд първоначално е бил дървен, след това е облицован със стъклопласти за по-голяма дълговечност. Подарен е на зоопарка от негови посетители. 

Историята му не е известна. Личи неговият регистрационен номер - Бс 1431 и по него установихме, че  е вписан в регистъра на Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ за риболовните кораби под номер 56 и през 2018 г. все още е бил част от флотилията, ловуваща калкан.


На по-късен етап след неговата реставрация, той ще бъде кръстен и най-вероятно ще носи името „Бургас“ или „Зоопарк Бургас“.  


В категории: Добри Вести , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки