Китарист на Васил Найденов преподава в бургаския филиал на Алма матер


Китарист на Васил Найденов преподава в бургаския филиал на Алма матер
Снимка: Бургаски филиал на СУ „Св. Климент Охридски“
29 Февруари 2024, Четвъртък


На среща със средношколци той презентира специалността „Музикални медийни технологии и тонрежисура“

Автор: Десант

Приемът за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във филиала на Софийския университет в Бургас през 2024 г. ще се осъществява по избор с оценки от държавен зрелостен изпит по музика, български език и литература и английски или с оценки от дипломата за средно образование по музика, информационни технологии и чужд език, информират от вуза.

„Специалността подготвя специалисти от двете страни на сцената и има голямо търсене на кадри, което дава добра и бърза реализация. В Бургас и Варна има много рентал компании, които казват, че липсват квалифицирани кадри, а тази работа е много отговорна, от нея зависи публиката да може да види максимума от любимия си изпълнител, например“. Това разказа ас. Стоян Бозов на среща с учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас. 

Родом Бозов също е от морския град. Той е единственият пълен отличник, завършил специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, а сега е един от асистентите, които преподават в бургаския филиал на Алма матер.

Заедно с това, Бозов е китарист в екипа на легендата Васил Найденов и aвтор на музиката към 3D визуализацията на проекта на сградата с най-висок атриум в света – 45-етажната Leeza Soho в Пекин, проектирана от вече покойната Заха Хадид – първата жена, получила наградата „Прицкер“ за архитектура.
        
„Съдбата ми се усмихна. Покрай университета исках да започна да работя към някоя рентал компания, озвучаване, осветление – каквото и да е. Още първото мероприятие се оказа участие на Васил Найденов. Като разбрах, се притесних. След концерта бях толкова зареден, че разказвах на всички за преживяването“ – споделя с бургаските ученици младият университетски преподавател.

Половин година по-късно мястото на китарист се овакантява и той се явява на прослушване, след което става част от екипа на легендарния ни певец. 

По думите му, едно от много ценните неща, които университетът дава, е достъпът до преподаватели с много опит, до хора, които вече работят това, за което студентите учат.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки