Осветяват виенското колело в Сиатъл с цветовете на българското знаме


Осветяват виенското колело в Сиатъл с цветовете на българското знаме
26 Февруари 2024, Понеделник


Така нашите сънародници в американския град ще отбележат националния ни празник

Автор: Десант

Българският културен център в Сиатъл ще отбележи националния празник на България с осветяване на виенското колело в Сиатъл с цветовете на българския трибагреник. Това ще стане на 3 март от 17 до 21 ч.

От институцията приканват нашите сънародници да си направят снимки с осветеното колело и да ги публикуват в социалните мрежи и във Фейсбук групата на Bulgarian Cultural and Heritage Center of Seattle с хаштаг  #BulgarianFlagSeattleWheel2024.“

Виенското колело е един от символите на Сиатъл и на него се качват не само любители на парковите развлечения, но и ценителите на красивите панорамни гледки. Макар и да не е много високо, от него се открива изглед както към центъра на американския град, така и към залива и островите.



Остъклените кабини позволяват да се правят красиви снимки, а за няколкото обиколки на атракциона може да се разгледат по всяко време на годината всички близки околности.

Стандартният билет струва 14 долага, а има и опция за качването във VIP-кабинка за двама души. 

Сиатъл е най-големият град на северозапад в САЩ, в частност на щата Вашингтон, голямо морско пристанище. Неговото население към април 2010 г. наброява около 612 000 души. Той е известен като родината на гръндж музиката и на много от американските мрежи за кафе.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки