Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и обратно за Деня на освобождението


Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и обратно за Деня на освобождението
Снимка: БДЖ
20 Февруари 2024, Вторник


Вижте какво е предвидено за пътниците по живописния маршрут, прекосяващ планините Рила, Пирин и Родопите

Автор: Десант

Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на националния празник за освобождението на България на 3 март. По този начин ще бъде спазено вече превърналото се в традиция честване на празника да бъде съпроводено с пътуване по теснолинейката.

Тази година от БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката“ предвиждат цялостна програма по време на пътуването с празничния влак. Композицията ще потегли от гара Септември в 09:30 ч. и ще пристигне в Якоруда в 13:10 ч.

Първата спирка по време на празничното пътуване ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат отразяващата историята на линията експозиция в Дом-музея на теснолинейката.

Следващата спирка по маршрута на влака ще бъде в гара Велинград, на която се очаква малка изненада за хората от влака в рамките на престоя им там.

Преди да пристигне в Якоруда, композицията ще има престой и в най-високата гара на Балканския полуостров, където всички пътуващи ще могат да увековечат момента от своето присъствие там с достатъчно време за разнообразни фотографии от красивите местности.

След пристигането в Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада.

Отпътуването на влака обратно към гара Септември е в 16:30 ч. от Якоруда. В гара Септември влакът ще пристигне в 19:26 ч.

Към състава на композицията ще бъде включен и бюфет-вагон за още по-приятното пътуване по живописния маршрут на теснолинейката, прекосяващ планините Рила, Пирин и Родопите.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември - Якоруда - Септември е 33 лв. с включено запазено място.

Билети за тези влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн ТУК. Местата в теснолинейните вагони и количествата на билетите са ограничени.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки