Задържаха роми с шест каруци незаконна дървесина


Задържаха роми с шест каруци незаконна дървесина
Снимка: ИАГ
13 Февруари 2024, Вторник


Нарушението е разкрито при акция на горските в район с висока концентрация на нарушения

Автор: Десант

Екип на Регионална дирекция по горите - Берковица задържа група роми по време на транспорт на шест каруци, натоварени с незаконна дървесина. Нарушението е разкрито при акция на горските в район с висока концентрация на нарушения между селата Безденица и Долно Церовене, община Монтана, съобщават от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Бракониерската проява е санкционирана с 10 акта за добив и превоз на незаконна дървесина. Конфискувани са шестте каруци с незаконната дървесина, както и четири броя моторни триони.  

От ИАГ припомнят, че в началото на изминалата седмица по време на друга проверка, в местността Палековото', община Монтана, отново са заловени нарушители, в момент на товарене на незаконно добита дървесина. Проверяващите съставили два акта за нарушения на Закона за горите. Конфискувани са две каруци и незаконната дървесина.

За изминалия седемдневен период при проверка на действащо сечище на територията на Държавно горско стопанство - Белоградчик е глобен и лицензиран лесовъд на дърводобивна фирма.

Проверките в района продължават, предупреждават от горското ведомство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки