Разделете се отговорно със старите си телефони и им дайте втори живот – в полза на околната среда


Разделете се отговорно със старите си телефони и им дайте втори живот – в полза на околната среда
25 Януари 2024, Четвъртък


Няколко съвета за повторното им опаковане и как да ги рециклираме

Автор: Десант

Международните празници невинаги са вълнуващи, освен когато става дума за Коледа или подобни общопризнати такива. На 24 януари обаче се отбелязва Международният ден за рециклиране на мобилни телефони, а експертите от HMD, производител на телефоните Nokia, имат важно послание по този повод - не изхвърляйте стария си телефон, а им го изпратете. Така ще допринесете за положително въздействие върху околната среда.

Защо да рециклирате

Разбираемо е, че е трудно да се разделите със стария си надежден телефон, но определено си струва. Електронните отпадъци са глобално предизвикателство и всички ние участваме в него. Рециклирането не само спасява околната среда от вредните електронни отпадъци, но и пести ценни ресурси.

Улеснено рециклиране

Финландската компания приема телефони HMD Nokia, независимо от състоянието им, а най-хубавото е, че рециклирането на вашия телефон се осъществява напълно безплатно.

Погрижете се за сигурността

Притеснявате се за данните си? Не сме ли всички ние. Въпреки че HMD взема всички предпазни мерки, за да изтрие данните ви, винаги е добре да премахнете личната информация, преди да изпратите устройството си, за да избегнете неоторизиран достъп. Как? С възстановяване на фабричните настройки. Просто влезте в Настройки > Система > Разширени > Опции за нулиране > Изтриване на всички данни (фабрично нулиране).

Няма връщане назад

След като компанията получи дадено устройство, то преминава през съоръжение за рециклиране. Това означава, че не може да бъде върнато, ако собственикът си го поиска обратно.

Лесна доставка

Готови ли сте да изпратите устройството си на екологично приключение? След като попълните формуляр за заявка за рециклиране, ще получите имейл с инструкции как да подготвите телефона си за безопасно пътуване. Следвайте внимателно стъпките, разпечатайте и прикрепете предоставената AWB (въздушна товарителница) към опаковката и готово!

Глобално въздействие

Онлайн услугата за рециклиране не се ограничава само до едно кътче на света. Ако се намирате в Европейския съюз, Норвегия, Швейцария, Обединеното кралство или Съединените щати, можете да станете част от зелената инициатива на финландския производител.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки