Посетителите на зоопарка в Бургас ще могат да хранят и да контактуват с лемури и декоративни виетнамски прасенца


Посетителите на зоопарка в Бургас ще могат да хранят и да контактуват с лемури и декоративни виетнамски прасенца
19 Януари 2024, Петък


Прякото общуване със животните е незабравимо преживяване и за малки, и за големи

Автор: Диана Славчева

Нови контактни зони, в които посетителите ще могат да общуват със животните, подготвят в зоопарк Бургас. Досега съществуващите такива пространства са две и в тях любителите на фауната могат да контактуват пряко с екзотичните алпàки и капибари.


Снимка: Архив Десант

В момента се подготвя  новата контактна зона, която ще обитава дружелюбните котешки лемури, които са сред най-атрактивните обитатели на бургаския зоопарк. Те са се преселили тук от остров Мадагаскар и са изключително миролюбиви същества. Общуването с тях е забавно и предоставя възможност на посетителите за едно незабравимо изживяване.

В големия и просторен терен, където хората ще могат да ги хранят и да осъществяват директен контакт тях, ше е съоръжена с въздушен мост, чадъри за сянка, места за сядане и други удобства.

Другата контактна зона ще е с виетнамски декоративни мини прасенца. Те също се чувстват добре в компанията на хората. На контактите с животните най-много се радват децата, споделят наблюденията си служителите на зоопарка в Бургас.
В категории: Добри Вести

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Colette
21.01.2024 02:40:24
0
0
Hello.

My name is Irina. I am an expert in posting articles and texts on various websites.

Would you be interested in mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://forms.gle/58NDRfrHg3RMdRcW7

It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership.

Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration.

If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me.

Best regards, Irina
1
Молдовците били празно множест
20.01.2024 18:56:22
0
0
Да не забравяме че Румъния от няколко десетилетия признава съществуването на македонското й малцинство, отделно от по-старо признатото бг,

също и русинското, отделно от по-старо признатото украинско.

Интересно е че Румъния е признала така "македонското" й национално малцинство, както и русинското през една и същата 2000 г.!

Напоследък Румъния е "убедила" Украйна (чрез изнудване с правото й на вето срещу украин. членство в ЕС и с прекратяве на помощ дадена срещу Русия) повече да не признае, тоест: да раз-признае молдовското й малцинство, въпреки че това е нарушение на човешки права и международно право като в Укр. има хора с молд. етническо самосъзнание.
Тоест, Румъния продължава да признае русинското й малцинство като различно от украинското, обаче на Укр. не й беше разрешено да продължи да признае молд. Й малцинство като отделно от румънското.
Тоест, Украйна сама си създава проблеми, като от сам нататък румънското й национално малцинство е по-многобройно (чрез сливане на етническите молдовци в етническите румънци), значи, и по-безобразно в исканията му насочени към Украйна.
Теоретично, проблеми ще има Украйна и с Молдова, поради раз-признаването на молдовското й малцинство, обаче мд. власти изглежда да са румънизирани, така че те няма да дадат Украйна под съд в международните съдилища.
Това че Тараклийският университет е станал клон на български университет, ако не сгреша, е резултат на липса на воля от страна на про-румънските молдовски власти повече да го финанцират!
Въпреки че тараклийските българи си плащат данъците в Молодва!
Защо тараклийските българи нямат етническо-териториална автономия в Молдова, за разлика от гагаузите? Защо тази дискриминация?
И всичко това се случва при положение че Бг. има право на вето относно членството на Молдова в ЕС!!!
Относно румънските учебници по "история", там пише че Бг. и Украйна "са" крадци на рум. изконни земи.

Русини у Румунији

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D1%83_%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8

Русини су успели да се изборе за признање мањинског статуса (2000), што је изазвало реакцију украјинских чинилаца, који су 2003. године затражили од румунских државних власти да се одлука о признању русинске мањине повуче, те да се Русини поново подведу под Украјинце. Румунске државне власти нису усвојиле тај захтев.[4][5][6]

https://rutenii.ro/

Друштвото на Македонците од Романија

https://asociatia-macedonenilor.ro/index.php/desprenoi/

Asociaţia Macedonenilor din România – A.M.R., a fost înfiinţată în anul 2000 ca urmare a iniţiativei unui grup de macedoneni inimoşi.
Macedonenii sunt recunoscuţi ca minoritate naţională în România din anul 2000 [...]

Google Translate:

The Association of Macedonians from Romania - A.M.R., was founded in 2000 as a result of the initiative of a group of passionate Macedonians.
Macedonians are recognized as a national minority in Romania since 2000 [...]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки