Няма да продават държавния имот в бургаския квартал Сарафово


Няма да продават държавния имот в бургаския квартал Сарафово
18 Януари 2024, Четвъртък


Наддаването за терена от близо 6 декара беше обявено за 8 март, а целта – върху него да бъде построена поредната голяма жилищна сграда

Автор: Десант

Бургаският областен управител Пламен Янев се ангажира да спре търга за продажбата на държавния имот на ул. „Буревестник“ в кв. Сарафово. Наддаването беше обявено за 8 март, а целта – върху терена с площ 5,6 дка да бъде построена поредната голяма жилищна сграда.

Благодарение на организираната от жителите на квартала петиция и обществения натиск, губернаторът на Бургаска област беше принуден да отмени заповедта си имота да бъде продаден.

Общинските съветници поеха ангажимент да внесат докладна за промяната на статута на земята в Общински съвет Бургас.

От своя страна, Пламен Янев заяви, че очаква Община Бургас да внесе намерение за прехвърляне на терена в едноседмичен срок, а след обществено обсъждане да се определи бъдещото използване на държавните 6 декара.

Това решение е важна стъпка в развитието на квартал Сарафово, показвайки как активната гражданска позиция и отговорният подход на местната власт могат да доведат до позитивни промени в обществения живот и урбанистичната среда, изтъкват от областната администрация в прессъобщение до медиите.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Final frontier for mathematics
20.01.2024 19:03:31
0
0
Да не забравяме че Румъния от няколко десетилетия признава съществуването на македонското й малцинство, отделно от по-старо признатото бг,

също и русинското, отделно от по-старо признатото украинско.

Интересно е че Румъния е признала така "македонското" й национално малцинство, както и русинското през една и същата 2000 г.!

Напоследък Румъния е "убедила" Украйна (чрез изнудване с правото й на вето срещу украин. членство в ЕС и с прекратяве на помощ дадена срещу Русия) повече да не признае, тоест: да раз-признае молдовското й малцинство, въпреки че това е нарушение на човешки права и международно право като в Укр. има хора с молд. етническо самосъзнание.
Тоест, Румъния продължава да признае русинското й малцинство като различно от украинското, обаче на Укр. не й беше разрешено да продължи да признае молд. Й малцинство като отделно от румънското.
Тоест, Украйна сама си създава проблеми, като от сам нататък румънското й национално малцинство е по-многобройно (чрез сливане на етническите молдовци в етническите румънци), значи, и по-безобразно в исканията му насочени към Украйна.
Теоретично, проблеми ще има Украйна и с Молдова, поради раз-признаването на молдовското й малцинство, обаче мд. власти изглежда да са румънизирани, така че те няма да дадат Украйна под съд в международните съдилища.
Това че Тараклийският университет е станал клон на български университет, ако не сгреша, е резултат на липса на воля от страна на про-румънските молдовски власти повече да го финанцират!
Въпреки че тараклийските българи си плащат данъците в Молодва!
Защо тараклийските българи нямат етническо-териториална автономия в Молдова, за разлика от гагаузите? Защо тази дискриминация?
И всичко това се случва при положение че Бг. има право на вето относно членството на Молдова в ЕС!!!
Относно румънските учебници по "история", там пише че Бг. и Украйна "са" крадци на рум. изконни земи.

Русини у Румунији

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D1%83_%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8

Русини су успели да се изборе за признање мањинског статуса (2000), што је изазвало реакцију украјинских чинилаца, који су 2003. године затражили од румунских државних власти да се одлука о признању русинске мањине повуче, те да се Русини поново подведу под Украјинце. Румунске државне власти нису усвојиле тај захтев.[4][5][6]

https://rutenii.ro/

Друштвото на Македонците од Романија

https://asociatia-macedonenilor.ro/index.php/desprenoi/

Asociaţia Macedonenilor din România – A.M.R., a fost înfiinţată în anul 2000 ca urmare a iniţiativei unui grup de macedoneni inimoşi.
Macedonenii sunt recunoscuţi ca minoritate naţională în România din anul 2000 [...]

Google Translate:

The Association of Macedonians from Romania - A.M.R., was founded in 2000 as a result of the initiative of a group of passionate Macedonians.
Macedonians are recognized as a national minority in Romania since 2000 [...]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки