Нелоялна търговска практика: Неактивни талони на верига за хранителни стоки вгорчиха коледния пазар


Нелоялна търговска практика: Неактивни талони на верига за хранителни стоки вгорчиха коледния пазар
Снимката е илюстративна
29 Декември 2023, Петък


Когато поради технически или други причини потребителите не могат да ползват отстъпките в електронните си карти за определен период, валидността им трябва да бъде удължена

Автор: Десант

„Когато поради технически или други причини потребителите не могат да ползват за определен период предоставените от веригите за хранителни стоки талони за отстъпки, валидността им трябва да бъде удължена за времето, в което те са били недостъпни.“

Това обясни в „Денят започва“ по БНТ основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова.

Тя съобщи, че най-честите проблеми по време на коледните празници са свързани с продажбата на хранителни стоки. Един от тях е, че клиентите на верига са били лишени от възможността за определено време да ползват талоните за отстъпки, които имат в своите електронни карти.

„Талоните имат срок на валидност. Обикновено той е една седмица, някои са с по-дълъг. Но, ако потребителят е отишъл точно в този обект, защото може да ползва талоните, а една от уредбата в залата или на касата научи, че не може, това е нелоялна търговска практика.

В случай че търговецът не може да осигури използването на тези талони, то тогава трябва да информира потребителите и да им даде възможност за удължаване на валидността им с времето, за което не е било възможно те да се ползват. Това би било разумно и би било справедливо“, разясни още тя.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки