Замесиха името на свещеник от храм в столичния кв. „Връбница“ в измамна реклама на лекарствен продукт


Замесиха името на свещеник от храм в столичния кв. „Връбница“ в измамна реклама на лекарствен продукт
Снимка: Софийска света митрополия
12 Декември 2023, Вторник


Това е поредният случай от порочната практика да се промотират препарати с неизвестен произход, като за целта се използват лицата на авторитетни лекари и духовници

Автор: Десант

В разгара на Рождественските пости – време за добри дела, искрена молитва, въздържание и смирение, името на иконом Методи Корчев, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в столичния кв. „Връбница“ и доверието на миряните в него станаха обект на лъжовна реклама на съмнителни продукти, на които се приписват лечебни свойства, алармират от Софийската света митрополия.

В постове, разпространени в различни социални мрежи и сайтове, се твърди, че отецът е разработил и патентовал лекарствен продукт, което категорично не отговаря на истината. За съжаление порочната практика да се промотира продажбата на препарати с неизвестен произход, като за целта се използват лицата на авторитетни лекари и духовници, не е нова.

От Софийската света митрополия призовават обществото да не се доверява на подобни продукти, защото освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето!

От там категорично отричат каквато и да е връзка на отец Методи Корчев с рекламираните от негово име лекарствени субстанции под марката „SinAktiv“.



От митрополията са категорични, че ще предприемат мерки за сезиране на отговорните държавни органи по случая.


В категории: Новини , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки