България обра повечето златни статуетки на Balkan Awards за туризъм


България обра повечето златни статуетки на Balkan Awards за туризъм
Снимка: Global Leaders
07 Декември 2023, Четвъртък


За призовете се бориха компании и хотели от нашата страна, Турция, С. Македония и Косово

Автор: Десант

Лидерите в туризма на Балканите от България, Турция, С. Македония и Косово бяха отличени на официалната церемония за деветото издание на Balkan Awards of Tourism Industry 2023 в Hyatt Regency Sofia.

Събитието подкрепи благотворителната кауза за българската общност в Западните покрайнини и изложбата „Босилеград в цветове“, която представя 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, С. Македония, Черна гора и Украйна. Те са част от колекцията на сдружение „ГЛАС“ – Босилеград с председател Александър Димитров.

Повечето от наградите са за България!

Музеят на ракията в София е отличен с приза за културна и дегустационна иновация. Най-предпочитана община за морски туризъм е Община Царево. За най-добър бизнес хотел на Балканите е обявен „Hyatt Regency“ в София. Най-добрият СПА хотел на Балканите е велинградският ARTE. Най-добрър бутиков и винен туризъм предлага Вила „Синтика“ в Сандански. Най-добрият целогодишен СПА хотел само за възрастни също е в България – това е „Кашмир“ във Велинград – България 

За най-добрият нов курорт в България е обявен „Hyatt Regency Pravets Resort“, а отличието за най-луксозен концептуален хотел и вили е за MEDITE SPA RESORT & VILLAS, Сандански.

Най-добрият курорт за здравен туризъм също се намира в нашата страна - това е EMERALD BEACH RESORT & SPA в Равда.

Призът за най-добри специализирани услуги в туризма получи бургаската фирма ЧАР ЕООД.  

И това не е всичко. 

Най-добра бутикова къща за гости стана „Тримата глупаци“ в Рибарица. Лидер в конгресния туризъм е нашият „Меркурий 97“.

В категорията „Най-предпочитан СПА и рехабилитация Морски Апарт Хотел“ е Вила „Флоренция“ в Свети Влас. А най-предпочитан хотел за конференции е SANTE SPA, Велинград.

Най-предпочитаният 5-звезден СПА хотел на Балканите пък е „Терме гранд хотел“ в Баня. Най-предпочитан семеен 4-звезден СПА хотел е „ROYAL SPA“ , Велинград, а най-предпочитан 4-звезден СПА хотел - „Аква СПА хотел“ в Златоград.

Наградата за най-успешният мениджмънт в морския туризъм е присъдена на хотел „Афродита бийч“, Несебър, а за най-предпочитан 4-звезден градски хотел - на хотел „Парк Централ“ в Сливен.

За инвестиции в туризма отличието е за хотел „Мургавец гранд“ в Пампорово.

Призът за успешно развитие на туристически дестинации е за „Дениз травъл“, за най-предпочитан традиционен ресторант - „Градина Славия“ в София. А за семеен и винен туризъм - SOLI INVICTO в Еленово.

Обявена бе и нова категория - Вот на публиката, следствие на спонтанното гласуване на феновете в страницата на събитието в социалните мрежи. Това донесе допълнителни награди на два от отличените хотели - EMERALD BEACH RESORT & SPA и Aqua Spa Hotel Zlatograd.

Церемонията бе открита с коледни песни, изпълнени от младите таланти - вокална група Барбарони с ръководител Мария Стойнова. Гостите аплодираха на сцената и талантливата пееща звезда и тв водеща Цвети Радойчева, стипендианта на оперната прима Райна Кабаиванска - Ники Захариев и водещия на вечерта - Симеон Владов, който изпя авторска песен, част от популярния формат „Пеещи актьори“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки