Националният военноисторически музей организира Седмица на коледния дух с творчески ателиета за деца


Националният военноисторически музей организира Седмица на коледния дух с  творчески ателиета за деца
Снимка: НВИМ
07 Декември 2023, Четвъртък


В тях малчуганите ще създават играчки за елха от разнообразни материали и ще научат много нови и интересни факти за рождественския празник

Автор: Десант

От 13 до 17 декември включително Националният военноисторически музей (НВИМ) открива Седмица на коледния дух с творчески ателиета за деца. Те ще се провеждат във всеки от петте дни от 11 и от 14 часа и ще предлагат различни техники за изработване на празнична украса.

В коледната работилница на НВИМ малчуганите ще създават играчки за елха от разнообразни материали, с които да украсят коледното дърво в своя дом, ще се научат да правят коледни книгоразделители, елхи от хартия, ще рисуват, ще оцветяват и ще се забавляват.

Освен да творят, децата ще научат много нови и интересни факти за историята на първата елха у нас, за това кой и кога е въвел традицията с подаръците за Коледа, къде са проведени първите публични коледни тържества и от къде води началото си традицията на коледните картички.

Участието в творческите ателиета на НВИМ е след предварително записване на тел: 0882 870 470 и е на стойност 10 лв. за участник.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки