Най-дългият линеен парк в България бе отличен с поощрителна Европейска награда за иновативност


Най-дългият линеен парк в България бе отличен с поощрителна Европейска награда за иновативност
Снимка: Община Ямбол
05 Декември 2023, Вторник


Това е единствения български проект, избран от специализирана комисия, представящ страната в международния форум

Автор: Десант

Най-дългият линеен парк в България, който се намира в Ямбол, беше отличен с поощрителна Европейска награда за креативност и иновативност в конкурса Green Cities Europe Award 2023. Това е единствения български проект, избран от специализирана комисия, представящ страната в международния конкурс, в който участваха  тринадесет европейски държави.

Призът насърчава успешни, вдъхновяващи и иновативни проекти, които използват в максимална степен зелената инфраструктура в жизнената среда.

По време на кръгла маса на тема „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота”, проведена в Ямбол, кметът Валентин Ревански представи основните приоритети на Общината в областта на озеленяването на града, сред които нови паркови зони, възстановяване на старите и обособяването на социални пространства.

„Успяхме да възстановим местност „Ормана“, Гребният канал, сега изграждаме също два нови парка – парк „Опитно поле“ и „Линеен парк“ - Ямбол. Най-големият и тежък проект, беше облагородяването на речното корито“, сподели той.

И съобщи, че през настоящия мандат е планирано изграждането на още един нов парк, както и възстановяване на парк „Боровец“. Там вече е подготвен сондаж, който ще се използва за водоизточник, за да бъде осигурена вода за поливане.

Събитието бе организирано от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Ямбол, които сключиха на форума меморандум за сътрудничество.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки