Купуваме маратонки, чехли и чорапи за бежанците


Купуваме маратонки, чехли и чорапи за бежанците
23 Ноември 2023, Четвъртък


Парите са осигурени от Норвежкия финансов механизъм

Автор: Десант

Над 100 хиляди лева (90 933,00 лв. без ДДС) ще даде Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) за закупуването на обувки, чехли/джапанки и чорапи за търсещите закрила, настанени в центровете на институцията. Парите за този разход са осигурени по програмата „Вътрешни работи“, финансирана от Норвежкия финансов механизъм. 

В обявата за обществената поръчка се посочва, че ДАБ при МС се стреми, като част от социалната и материална подкрепа на бежанците, да покрива определен стандарт, като осигурява достатъчно облекло, обувки и други дрехи и предмети от първа необходимост на търсещите закрила чужденци.

Фокусът на Агенцията е върху уязвимите групи и най-вече непридружените малолетни и непълнолетни деца.

Ще бъдат закупени: 1700 чифта мъжки обувки (тип маратонки), 128 дамски маратонки, 450 детски/юношески спортни обувки, както и толкова чехли-джапанки.  В същото количество, съответно мъжки, женски и детски, ще бъдат закупени и чорапи, които ще са едноцветни и без апликации. 

Те ще бъдат доставени в центровете за настаняване на бежанците и общежитията в столичните квартали „Овча купел“,  „Военна рампа“, „Враждебна“, а също и в Регистрационно-приемателния център в Харманли.

Срокът за изпълнение на договора, който ще бъде подписан със спечелилия обществената поръчка,  ще е до края на март 2024 г.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Дианка
24.11.2023 07:52:34
0
0
Нищо няма да купуват,а тошева,митко трафиканта и манолова ще приберат парите,както с всички обществени поръчки стана.Лапат докато могат.Тръгвате си гниди!Пътници сте!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки