България и Румъния подписаха Меморандум за сътрудничество между горските власти на двете страни


България и Румъния подписаха Меморандум за сътрудничество между горските власти на двете страни
Снимката е илюстративна
23 Ноември 2023, Четвъртък


Те ще работят съвместно за постигане на заложените на европейско и национално ниво политики за устойчивото стопанисване и опазване на горите

Автор: Десант

България и Румъния ще работят съвместно за постигане на заложените на европейско и национално ниво политики за устойчивото стопанисване и опазване на горите. Това стана ясно на церемония по подписването на Меморандум за разбирателство между двете страни, която се състоя на територията Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“. 

Предвижда се български и румънски лесовъди да повишат усилията си за реализиране на конкретни дейности, свързани с активна обмяна на информация и най-добри практики, както и реализиране на общи проекти в областта на горското и ловното стопанство.

Особено внимание е обърнато на опазването на богатото горско биоразнообразие и управлението на ловните ресурси. 

Меморандумът за разбирателство между българските и румънските горски власти бе подписан от директора на „Северозападно държавно предприятие“ - Враца инж. Веселин Нинов, директора на „Северноцентрално държавно предприятие“ - Габрово инж. Иван Недков и директора на „Североизточно държавно предприятие“ - Шумен инж. Симеон Давидков.

От румънска страна под документа положи подписа си генералният директор на националната горска администрация „Ромсилва“ Даниел Николаеску.


Снимка: ИАГ


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки