Крайморски фестивал изпълни с фолклорни ритми бургаския квартал Крайморие


Крайморски фестивал изпълни с фолклорни ритми бургаския квартал Крайморие
Снимки: Авторът
18 Ноември 2023, Събота


Намерението на организаторите е форумът да стане ежегоден

Автор: Диана Славчева

За първи път бургаският квартал Крайморие е домакин на Крайморски фестивал. В дъждовния есенен ден салонът в кметството се изпълни до краен предел с любители на българския фолклор.



Организатор на събитието е Сдружение „ЧАР - Черноморска асоциация за развитие“, което е бенефициент на проект за развитие и промотиране на местната идентичност и уникалност на този бургаски квартал, финансиран по програмата за морско дело и рибарство на ЕС. 

Форумът бе открит с изпълнения на Певческа група „Надежда“ и танцовата школа към местното читалище. На сцената излязоха фолклорни състави от десет населени места от региона. 



Всички участници получиха грамоти за своето участие, които им връчи Красимира Ятакчиева, председател на Сдружение „ЧАР - Черноморска асоциация за развитие“. 



Те завързаха на раменете си сини шалчета, олицетворяващи морския лазур.



Намерението на организаторите е Крайморският фестивал да стане ежегоден и да се наложи като вълнуваща традиция за местната общност.

В рамките на проекта бе открита и постоянна изложба „Богатството на Крайморие“, която ще запознава гостуващите през лятото в курорта туристи със забележителности на квартала.




В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки