ИАРА с нощни проверки по язовирите


ИАРА с нощни проверки по язовирите
Снимка: ИАРА
16 Ноември 2023, Четвъртък


От Агенцията апелират за спазване на забраната за извършване на любителски риболов през тъмната част на денонощието

Автор: Десант

При извършена поредна нощна проверка на район от язовир „Огоста“, служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол – Монтана“ констатираха нарушители на Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА) и на Заповед от 24 март 2023 г. на министъра на земеделието.

Съставени са три Акта за административно нарушение за риболов през тъмната част на денонощието и за любителски риболов с шест броя въдици. Уловената риба от вида шаран и бяла риба е върната незабавно във водите на водоема.

Служители от Сектор „Рибарство и контрол“ - Монтана, също са извършили рутинна нощна проверка чрез протралване на язовир „Рабиша“.

При проверката са открити и иззети 6 бракониерски хрилни мрежи, тип сетка, с обща дължина 600 метра. Уловената риба от вида шаран (маломерен), около 20 бр., е освободен и върнат обратно във водата.

ИАРА апелира за спазване нормативните правила за отговорен любителски риболов, както и за спазване на забраната за извършване на любителски риболов през тъмната част на денонощието.

Междувременно, проверки текат и през деня. Служители от сектор „Рибарство и контрол“ Добрич са установили и извадили от работно положение в езерото Дуранкулак 100 м мрежи, 10 бр. винтери и 1 бр. парагад с 10 бр. куки.

Блакониерският улов от 2,5 кг щука и 5 кг лин е върнат във водата, а уредите са иззети за унищожаване.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки