Министерството на правосъдието ще въведе система за управление на инциденти, свързани с киберсигурността


Министерството на правосъдието ще въведе система за управление на инциденти, свързани с киберсигурността
Снимката е илюстративна
07 Ноември 2023, Вторник


За целта е обявена обществена поръчка

Автор: Дина Харизанова

Министерство на правосъдието обяви обществена поръчка на стойност 69 810 лв. без ДДС за доставка на система за управление на инциденти, свързани със сигурността (Security Information and Event Management – SIEM)“.

Целта е да се достави и активира лиценз за ползване на облачна платформа/система за анализ на 
информационната инфраструктура срещу конвенционални и съвременни сложни киберзаплахи.

Платформата ще консолидира и управлява централизирано кибер събития/инциденти, свързани с мрежата и критичните системи, като ще позволява автоматична корелация на открити уязвимости с други събития и провеждане на автоматизирани тестове на сигурността (automated security tests).

Системата ще притежава вградена функционалност и щепредоставя възможност за корелация на уязвимости с други възникнали събития.

Тя ще получава данни от мониторинг на сигурността в реално време на: устройства за сигурност, защитни стени (firewalls), мрежови комутатори (switches) и рутери, приложни сървъри под Windows и Linux, сървъри за бази данни, устройства за съхранение на данни и потребителски станции, и ще идентифицира прикрита и сложна активност, свързана с кибер атаки.

Информацията за събитията, свързани с киберсигурността, ще бъде използвана за откриване на заплахи, зловредни действия, измами, аномалии и ще улеснява последващите, базирани на нея действия.

Спечелилият поръчката ще трябва да осигури техническа поддръжка за цялата система, за целия срок на предоставеното право на ползване от 12 месеца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки