Представят в София индонезийски чай, палмова захар и други продукти


Представят в София индонезийски чай, палмова захар и други продукти
06 Ноември 2023, Понеделник


Програмата „Индонезия подправя света“ цели да насърчи отварянето на четири хиляди индонезийски ресторанта в чужбина

Автор: Десант

Индонезийски кулинарни продукти ще представят в София от 6-8 ноември 2023 г. Събитието се организира в рамките на програмата „Indonesia Spice Up the World: Rendang Goes to Europe“ и следва посещението на индонезийския министър на туризма и творческата икономика в България през юни 2023 г.

На събитието ще участват шест индонезийски производители, които ще представят своите кулинарни продукти: Кокос Саса, кокосова палмова захар Mahorahora, кафе Alko, чай Walini и чай Murni.

Като стратегия за популяризиране на индонезийските подправки и кулинарни продукти както в България, така и в чужбина, тази търговска мисия си поставя за цел да отвори по-големи възможности за налагане на индонезийските продукти на българския пазар.

Успоредно с това, тя ще стимулира създаването на повече индонезийски ресторанти и ще ги насърчи да имат добър имидж и управление, за да могат индонезийските преработени храни и подправки да придобият по-голяма популярност на световната сцена.

Програмата „Индонезия подправя света“ е съвместна програма с участието на всички заинтересовани страни за популяризиране на индонезийското кулинарно изкуство. Целта й е да достигне стойност на износа от 2 млрд. щатски долара до 2024 г. и да насърчи отварянето на четири хиляди индонезийски ресторанта в чужбина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки