Лауреат на „Пирин фолк“ пя до уникална къща от книги


Лауреат на „Пирин фолк“ пя до уникална къща от книги
04 Октомври 2023, Сряда


Валентин Велчев бе специален гост на Фестивал на книгата, добрините и традициите във врачанското село Челопек, където готви миш-маш заедно с кмета

Автор: Десант

Певецът Валентин Велчев изнесе концерт край къща, построена само от книги, във врачанското село Челопек. Уникалната постройка се намира в двора на местното читалище „Огнище 1930“, където през почивните дни се проведе Фестивал на книгата, добрините и традициите, на който специален гост бе лауреатът на „Пирин фолк“.

Събитието бе подкрепено от Община Враца и Общинския фонд „Култура“ под мотото „Да съхраним и популяризираме културното богатство на с. Челопек“.

Преди да излезе на сцената, носителят на наградите „Певец на годината 2021“ и „Албум на годината 2023“ се включи в приготвянето на миш-маш заедно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а после получи поздравления лично и от кмета на Враца Калин Каменов.Валентин Велчев откри рецитала си с превърналата се в химн на Северозапада песен на Грета Ганчева „От Враца до Дунава“, а после продължи и с останалите композиции от дебютния си проект „Аз съм Валентин“.

След концерта Валентин Велчев раздаде автографи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 г., а кметът заедно с дамите от читалището и сдружение „Книгини“ го изненадаха с подаръци - ръчно изработена статуетка на кукер и екземпляр от книгата на Цветана Евгениева „Челопек - природният олтар“, разказваща за историята на обявеното за първото село на книгата.
В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки