Задържаха край Белица камион с незаконна дървесина


Задържаха край Белица камион с незаконна дървесина
Снимка: ИАГ
02 Октомври 2023, Понеделник


Още се търси мястото, откъдето е добит дървения материал

Автор: Десант

В първия ден на октомври вечерта горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Благоевград са задържали камион и незаконна дървесина. Нарушението е констатирано при съвместни проверки за спазване на нормативната уредба със служители от МВР в района на Белица.

Инспектиращите са установили, че моторното превозно средство е превозвало през почивните дни без превозен билет немаркиран дървен материал. Част от дървесината е намерена в склад за търговия.

В първия работен ден от седмицата проверяващите ще търсят мястото, откъдето е добит дървения материал, като ориентир е намерена щипка, с която е товарен камиона.

Работа по случая продължава.

От началото на годината до 10 септември, екипите на Регионална дирекция по горите – Благоевград са извършили повече от 9500 проверки на обекти на добив на дървесина, складове за съхранение и търговия с дървесина, моторни превозни средства, ловци, риболовци и др. Най-често срещаните нарушения са съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка.

Горските служители са издали близо 90 акта за извършени нарушения по Закона за горите. Задържани са 17 кубически метра строителна дървесина, 26 пространствени кубически метра дърва за огрев, 4 МПС, 3 каруци и един бензиномоторен трион.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки