В Бургас представиха епизод от поредицата „Дарителите“, посветен на Коджакафалията


В Бургас представиха епизод от поредицата „Дарителите“, посветен на Коджакафалията
Снимки: Авторът
19 Септември 2023, Вторник


В морския град от 17 до 22 септември се провежда най-големия форум за международно историческо документално кино – DOCK

Автор: Диана Славчева

В рамките на най-големия форум за международно историческо документално кино – DOCK, който се провежда в Бургас от 17 до 22 септември, в морския град се състоя специална прожекция на втората част на поредицата „Дарителите. Хората с големи сърце“, която е посветена на „бащата на Бургас“ – Александър Георгиев-Коджакафалията.Специален гост на събитието бе Митко Иванов, автор на книгата „Мълчанието на Александър“ и участник във филма.

Поредицата е създадена по инициатива и с финансирането на фондация „Лъчезар Цоцорков“ и е реализирана от Ема Константинова (сценарист и режисьор) и Румен Василев (оператор). 

Тя се състои от четири филма по 27 минути и представя живота и делата на някои от най-значимите български благодетели и благотворителни организации, действали от средата на XIX век до 1944 година.

Сред зрителите бе и родственицата на големия дарител Руска Ахмакова, която неотдавна представи в Бургас и своя книга за Коджакафалията.В предпремиерната прожекция на втората серия от поредицата, освен Бащата на Бургас, са представени и Йорданка Филаретова и Пенчо Семов. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки