Национален парк „Пирин“ дава награда за най-много изминати крачки


Национален парк „Пирин“ дава награда за най-много изминати крачки
19 Септември 2023, Вторник


​Тя е по повод Европейската седмица на мобилността, на която мотото за 2023 г. е „Пестене на енергия“

Автор: Десант

Дирекцията на Национален парк „Пирин” предизвиква да се включите в предизвикателство „Ходи пеша, а не с кола – част 4”, посветено на Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

За целта всеки желаещ да приеме хвърлената ръкавица, трябва са извърви колкото е възможно повече крачки пеша. Както обича да казва Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“.

Колкото повече крачки направиш през тази седмица, толкова е по-голям шанса да спечелиш голямата  награда на НП „Пирин“. 

Как да участваш?

Трябва да направите скрийншот, доказващ вашето постижение (изминати крачки за периода 16-22 септември) и да го публикувате на своята стена във фейсбук или инстаграм, придружено с хаштаг  #седмицанамобилността.

Измислете и публикувайте към снимката кратко послание или мото, с което да вдъхновите приятелите си и те да изберат този здравословен и същевременно природосъобразен начин на предвижване.

Ако не използвате никоя от социалните мрежи, отново може да участвате, като изпратите снимката и личните си данни – име и фамилия, и телефон за обратно връзка на адрес dnp@pirin.bg до 26 септември.

Победителят в предизвикателството ще бъде обявен на 27 септември. Участникът с най-много извървени крачки в периода 16-22 септември ще получи голямата награда на предизвикателството „Ходи пеша, а не с кола – част 4”, която е безжични слушалки.

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия (ЕК) за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност. Тя се провежда традиционно от 16 до 22 септември от 2002 г. насам.

В рамките на тази седмица се организират различни събития, които завършват с Ден без автомобили в последния ден на инициативата.

Темата на Европейската седмица на мобилността за 2023 г. е „Пестене на енергия“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки