Ортопеди ще преглеждат безплатно в Бургас


Ортопеди ще преглеждат безплатно в Бургас
Снимка: УМБАЛ-Бургас
19 Септември 2023, Вторник


Кампанията се организира съвместно с медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ и е посветена на неговата 20-годишнина

Автор: Десант

Лекари от Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно през октомври. Кампанията се организира съвместно с медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ и е посветена на неговата 20-годишнина. Тя ще се проведе в ортопедичния кабинет, а фокус са възрастните хора с продължителни болки и затруднения в ставите. Направление от личен лекар не се изисква.

За прегледите могат да се запишат пациенти над 60 г., които имат оплаквания . Сред тях са болки в ставите – в таза, коленете, раменете, стъпалата, трудно раздвижване, ограничение в движенията. Пациенти с вече сменени стави, които продължават да изпитват дискомфорт, болка или други оплаквания, също могат да се запишат за консултация.

„Годишно в болниците в Бургас се поставят над 600 изкуствени стави. Част от тези хора във времето също имат проблеми поради различни причини – промяна в позицията, износване на компонентите, разместване на  импланти, а  в някои  случаи и инфекции. Налагат се ревизии, с  които да се  подобри състоянието и качеството на живот на пациентите.

В Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас всеки  месец наред с първичните смени на големи  стави извършваме  и ревизии на усложнени случаи или на пациенти, при които се е стигнало до износване на отдавна поставени изкуствени стави. Това е нормално развитие във времена на напредване на медицината, увеличена продължителност на живота, когато все повече пациенти са оперирани с тези методи “, обясни д-р Стоян Христов, д.м., ръководител на Клиниката по ортопедия.

Прегледите ще се осъществяват след записване на час на тел. 0879 522490, всеки делничен ден от 12 до 13 ч. Пациентите трябва да носят предходната медицинска документация – епикризи и стари изследвания, в случай, че разполагат с такива.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки