Бургаският омбудсман алармира за шумов терор от мотоциклетисти


Бургаският омбудсман алармира за шумов терор от мотоциклетисти
Снимката е илюстративна
13 Септември 2023, Сряда


Той призовава МВР да бъдат предприети съответните законови мерки и осъществен засилен контрол

Автор: Десант

Омбудсманът на Община Бургас Тодор Стамболиев изпрати писмо до директора на Областна дирекция на МВР Бургас – ст. комисар Павлов, и началника на бургаския сектор „Пътна полиция“ – гл. инспектор Николов, в което призовава да бъдат предприети съответните законови мерки и осъществен засилен контрол и проверка на техническото състояние на мотоциклетите, които тормозят морския град с постоянен шум. 

При него са постъпили множество сигнали от живущи в ЦГЧ и в близост до оживени пътни участъци за почти ежедневно случващи се в късните часове на деня кошмарни гонки и каскадьорски изпълнения от дузина мотоциклетисти. 

Той допуска, че това е добре известно на Областна Дирекция на МВР, но предполага, че  има известна трудност при установяване самоличността на нарушителите, които крият си номерата, мобилни са и е трудно да бъдат спрени и да бъдат санкционирани.

Сигналите за шум от моторни превозни средства, по-специално от мотоциклети, обаче не спират.

Законът за защита от шума в околната среда,  в чл. 19 посочва, че: „Министърът на вътрешните работи или определени от него длъжностни лица осъществяват контрол върху пътните превозни средства, движещи се по пътищата, отворени за обществено ползване, по отношение на излъчвания от тях шум в околната среда в съответствие със Закона за движението по пътищата и подзаконовите нормативни актове по прилагането му“.

Освен контролът над скоростта, чието надвишаване води до административно наказание “глоба“, а в определени случаи даже и до отнемане на свидетелство за управление на МПС, съгласно нормата на чл.171 от Закона за движение по пътищата, органите на МВР имат право да прилагат и принудителна административна мярка, каквато е временно спиране от движение на пътно превозно средство, когато  шумът възпроизвеждан от него е над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение, както и когато моторното превозно средство е със снети шумозаглушители - до отстраняване на неизправността.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Косово е България
13.09.2023 12:11:24
0
0
1. Някои от Румъния искат Унгария да признае че ивзършила геноцид.

Sorin Ilieșiu: Apel pentru recunoașterea internațională a genocidului antiromânesc înfăptuit de Ungaria în Transilvania de Nord între anii 1940-1944

https://rgnpress.ro/2023/09/12/sorin-iliesiu-apel-pentru-recunoasterea-internationala-a-genocidului-antiromanesc-infaptuit-de-ungaria-in-transilvania-de-nord-intre-anii-1940-1944/

Има обаче и румънски геноцид, много по-голям от унгарския, извършил над българите в Добруджа.

Добруджа

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B0

През 1916 г. от 15 август румънските власти откарват в концентрационни лагери в Молдова около 40 000 будни мъже и жени от всички възрасти, подложени на жесток геноцид, от който оцеляват около една трета. Според официални данни, получени в дирекцията на полицията на Румъния, само в северната област са интернирани отначало 27544 души от които 12878 българи, а останалите турци и арнаути 6000 добруджански селяни с каруци с жито, конфискувани от румънските власти. После докарват от затворите в Яш и Дорохой и други 3800 души, между които 200 българи, а останалите са турци, евреи, немци, австрийци и маджари. Обявени са 2000 българи за избягали, но те всъщност са избити[7].

2. Румънски фенове на националния отбор на Румъния смешно и жалко се унижават пред Сърбия при футболна игра срещу Косово като ноят банер с надпис: "Косово йе Србия", при положение че Сърбя се отнася много лошо спрямо етническите й румънци.

KOSOVO E SERBIA, BASARABIA E ROMÂNIA! Regal de administrare a unei lecții de legislație internațională pe stadionul Național de la București. Lecție dată și Belgradului care calcă în picioare pe românii/vlahii din Timoc

https://rgnpress.ro/2023/09/13/kosovo-e-serbia-basarabia-e-romania-regal-de-administrare-a-unei-lectii-de-legislatie-internationala-pe-stadionul-national-de-la-bucuresti-lectie-data-si-belgradului-care-calca-in-picioare-pe-roman/

Според идиотите от националистическия сайт ргнпресс.ро румънските фенове "предали урок по международно право на косовските албанци"!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки