В частен имот във Вършец горски инспектори установиха, че се режат здрави букови дървета, обявени за паднали


В частен имот във Вършец горски инспектори установиха, че се режат здрави букови дървета, обявени за паднали
Снимка: ИАГ
16 Август 2023, Сряда


В Севлиевско задържаха камион с немаркирана дървесина и без превозен билет

Автор: Десант

Екип на Изпълнителна агенция по горите установи незаконна сеч на 81 дървета в частна гора в землището на Вършец. Нарушението е установено на 15 август при извършена проверка.

Горските служители чули шум на моторни резачки при обход на територията. Проверка на място показала, че се извършва сеч в частен имот на здрави букови дървета, вместо предвидената в информационната система на ИАГ принудителна сеч на увредени, паднали дървета.

Част от незаконната дървесина, която е била складирана на терена, е задържана. Съставен е констативен протокол и акт за установеното нарушение. Предстои санкциониране на лицензирания лесовъд.                              

Отново на 15 август, на разклона на севлиевското село Малък Вършец, горски инспектори на  Регионална дирекция по горите - Велико Търново и Държавно ловно стопанство - Росица спират за проверка товарен автомобил с десет пр. куб. м дърва за огрев. При проверката се установява, че дървесината не е маркирана с контролна горска марка и е без превозен билет.

Съставен е констативен протокол и два акта за установено нарушение по Закона за горите, а дървесината и камионът са задържани.

При последваща проверка, съвместно с РДГ Ловеч е установено, че дървесината е добита от частен имот в землището на ловешкото село Къкрина.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки