Обособяват ковид отделение на втория етаж от корпус на МБАЛ – Карнобат


Обособяват ковид отделение на втория етаж от корпус на МБАЛ – Карнобат
09 Август 2023, Сряда


При първото обявяване на обществената поръчка не постъпи нито една оферта за изпълнение на проекта

Автор: Дина Харизанова

Повторна обществена поръчка за реконструкция на втория етаж от корпус на ,,МБАЛ – Карнобат“ с цел обособяването му в отделение за лечение на пациенти с COVID-19 обяви Община Карнобат. Обявата за събиране на оферти бе публикувана в началото на юни тази година, но до изтичането на крайния й срок не се появи кандидат за изпълнението на поръчката. 

Тя се провежда във връзка с проект за укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма ,,Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Две от санитарно-хигиенните звена на втория етаж на корпус „В” ще се реконструират така, че да отговарят на съвременните изисквания. Помещението за изолатор в източния край на етажа ще се преустрои в лекарски кабинет с две работни места.

Предвижда се да се демонтират фаянсовите облицовки по стените на санитарните помещения и да се възстановят обрушените и компрометирани мазилки и шпакловки на съществуващите зидове. По цялата площ на новите и на част от старите стени ще се положи фина гипсова шпакловка и интериорна боя. На пода в санитарните помещения настилката ще е от гранитогрес.

Проектът предвижда премахване на част от съществуваща метална ограда и полагане на нова асфалтова настилка по спецификация в зоната пред северозападния вход, с което да се осигури достъп на автомобилите на спешна помощ до болничния асансьор. Ще бъде преизградена и съществуващата тротоарна настилка, която е силно амортизирана. 

Съгласно проектното решение ще бъде изграден нов болничен асансьор с директен достъп от ниво терен непосредствено до северозападния вход на корпуса. 

Проектант на преустройството е арх. Живко Железов.  А прогнозната стойност на строителните дейности е 189 270,43 лв. без ДДС. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки