Бургаската поетеса Елка Василева представи новата си книга


Бургаската поетеса Елка Василева представи новата си книга
Снимки: Авторът
03 Август 2023, Четвъртък


„Пеперуди през зимата“ развълнуваха летен Бургас

Автор: Диана Славчева

„Пеперуди през зимата" запърхаха в Бургас в разгара на лятото. Те „изхвърчаха“ от страниците на новата стихосбирка на сладкодумната бургаска поетеса Елка Василева, която представи в Дома на писателя деветата си стихосбирка на фона на нежна музика в изпълнение на цигуларката Юлия Султанова.

Изданието съдържа 59 стихотворения, като творбите са подредени в два тематични цикъла - „Преди да си повикам тишината“ и „Живея любов“, в които философските проникновения на авторката дискретно се преплитат с любовните трепети и интимни изповеди за преживените съкровени чувства.



Въпреки че артистичният поетичен спектакъл, с който Елка Василева омагьоса публиката, бе насред отпускарския сезон, дворът на Светая светих на бургаските писатели се оказа тесен за почитателите на протикновената и завладяваща с вълнуваща магия лирика на поетесата - изненадваща и нежна като пеперуди през зимата...

Изненадващи багри към поетичното тържество привнесоха и рисунките на четвъртокласници от бургаското училище „Любен Каравелов“, създадени по стихотворението на Елка Василева – „Пролетен миг”. 



Именитата поетеса е автор на 9 стихосбирки. Нейни стихове са публикувани в антологии, сборници и списания, превеждани са на английски, руски и френски език. Носител е на множество литературни отличия.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки