В Перник ще правят нов пешеходен мост над река Струма


В Перник ще правят нов пешеходен мост над река Струма
03 Август 2023, Четвъртък


Той ще е в близост до оивено транспортно съоръжение в квартал Хумни дол

Автор: Дина Харизанова

Община Перник търси изпълнител за изграждане на пешеходен мост над река Струма в пернишкия квартал Хумни дол. Прогнозната стойност на обществената поръчка за строително-монтажните работи  по съжоръжението е 262 916,66 лв. без ДДС.

Съществуващия транспортен мост над река Струма е по трасето на ул. ,,Св. св. Кирил и Методий", до кръстовището й с улиците ,,Стримон“ и ,,Бродо“. В този участък ул. „Св. св. Кирил и Методий“ съвпада с трасето на републикански път II-63 (Перник – Стрезимировци) и е връзка с вход/изхода на града към републикански път I-6 (София – Перник – Радомир), което е основен транспортен вход/изход на миньорския град.

Движението по нея е много натоварено, особено в пиковите часове, поради което често се получават задръствания, включително и от МПС към и от ул.,,Стримон“, както и към и от ул. ,,Бродо“.



В изпълнение на поръчката ще се изгради нов пешеходен мост между ул.,,Бродо“ и ул. „Капитан Георги Мамарчев“, в близост до съществуващия транспортен мост, с цел подобряване на техническата инфраструктура и възможност облекчаване на автомобилния трафик чрез още една лента за движение на МПС на мястото на съществуващия тротоар.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки