НВИМ припомня трогателната историята на ген. Иван Колев и любимия му жребец Пирин


НВИМ припомня трогателната историята на ген. Иван Колев и любимия му жребец Пирин
Снимки: НВИМ
03 Август 2023, Четвъртък


Това ще стане този уикенд в рамките на семейната програма „Животните на фронта“ на Националния военноисторически музей в София

Автор: Яна Славянска

В 11 ч. на 5 август в Националния военноисторически музей в София ще бъде даден стартът на семейната програма „Животните на фронта“.

Музейните експерти ще предложат на посетителите интересен разказ за силната връзка между човека и животните в тежките условия на войната.

Във фейсбук страницата на музея те повдигат леко завесата с няколко снимки, илюстриращи трогателната историята на генерал Иван Колев – легендарния командир на Конната дивизия, и любимия му жребец Пирин, с който заедно изминават целия боен път на дивизията.

Как Пирин приема загубата на своя верен другар и още много любопитни факти за санитарните кучета-спасители, камилите и гълъбите, посетителите ще разберат в събота от 11 ч.



Програмата ще продължи и в неделя, 6 август, като от 11 ч. ще се проведе любимата на всички семейства отборна игра „Мисия разузнавач“, в която успяват да победят бързите, смелите и съобразителните. В просторните паркови пространства на Музея участниците ще имат възможност да  преоткрият българската военна история.

Участието в съботно-неделните семейни програми не изисква предварително записване и е 4 лв. на човек към входния билет.


В категории: Новини , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки