НС обсъжда по-строги наказания за домашно насилие


НС обсъжда по-строги наказания за домашно насилие
03 Август 2023, Четвъртък


Депутатите прекъсват ваканцията си, за да се произнесат и по ветото на президента за Закона за съдебната власт

Автор: Десант

На извънредно заседание Комисията по правни въпроси ще обсъди законодателни промени, които предвиждат по-строги наказания за домашно насилие. Депутатите прекъсват ваканцията си, за да се произнесат и по ветото на президента за Закона за съдебната власт.

Новите изменения в Закона за защита от домашно насилие разширяват кръга на лицата, които попадат под закрилата му, като приравнява  интимната връзка, към случаите на брачно партньорство. Дефиницията за „интимна връзка“ е „доброволен относително траен съюз без лицата да споделят общо домакинство като водещ елемент е строго личният характер на отношенията им“.

В Наказателния кодекс се завишават санкциите, като за средна телесна повреда извършителят може да получи до 8 години затвор, вместо досегашните 6. Отпада възможността за пробация при лека телесна повреда. За такова престъпление се предвижда до 2 години лишаване от свобода, увеличава се и глобата – от 500 до 1000 лева, в момента тя е от 100 до 300 лева.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Катерин Тодороски
04.08.2023 00:51:09
0
0
https://sitel.com.mk/kocarev-makedonija-e-porobena-drzhava-i-potreben-i-e-tret-ilinden

<<Ние пак научниците сакаме да опонираме и да се спротиставиме на она што го пишува во договорот од 2017 за заедничка историја. Македонскиот народ создаваше свој историја, а бугарскиот народ своја историја. Ние секогаш ќе ја проучуваме македонската историја, а македонскиот народ секогаш ќе се сеќава на својата колективна меморија, на своите предци“, рече Наташа Котлар Трајкова, научен советник во Институт за национална историја.
[...]
„Се решивме да бидеме дрски и безобразни за да им опонираме на оние кои скааат да ја избришат македонската историја и да ги лишат нашите идни поколенијај од чувството на припадност или на достоинство кое им го дава Илинден и АСНОМ-ските решенија“, кажа Катерина Тодороска, научен советник во Институт за национална историја.>>

Катерина Тодороска се оказва безобразна и спрямо прадедите й които са се чувствали и са били българи.
Освен това, и "Катерина", и "Тодор(оска)" са гръцки имена/думи. тя няма "македонски", в смисъл древномакедонски имена. Нито поне славянски такива.
Тези 2 "историчарки" публично нарушават договора от 2017 г. без никакво наказание.

<<Зборуваа и Македонци од Бугарија за репресиите кои ги трпат сите овие години, а немааат никаква помош од Македонија.
„Тие викаат ќе ги платиме сите пресуди од Стразбур ама нема да ве регистрираме. Тие се согласни да плаќаат, но не и да не регистрираат како Македонци“, додаде Стојан Герасимов, Македонец од Пиринска Македонија.>>

Няма национални малцинства в Бг., точно както във Франция и Гърция. Няма какво да се регистрира.
Той би трябвало да бъде разследван за отцепление и действие срещу целокупността на Бг.

Официална "Северна Македония" би трябвало да е щастлива че Бг. не се е съпротивила на името "Северна Мк.", тоест на компромиса между РСМ и Гърция относно името, понеже Благоевградка област (Пиринска Мк.) е част от географската северна Македония. Солун е разположен в южна Мк., Благоевград в северна част на географска Мк.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки