Архитект и фермер правят колиби от глухарчета, меденки и гъби


Архитект и фермер правят колиби от глухарчета, меденки и гъби
Снимки: www.u-m-a.se
02 Август 2023, Сряда


За съжаление, натуралните материали, от които са направени, се разпадат с времето по естествен път или пък биват изядени от дивите животни

Автор: Десант

Мъх, борови кори, клони от елха и смерч, листа, храсти, гъби, папрат, шишарки, лед – всичко може да се превърне в малка къщичка или колиба насред природата. 

Това демонстрира проектът „Фермерско изкуство“ на датския архитект и художник Улф Мейергрен и фермера Роберт Петерсон.


Колиба от борови клони

Идеята е в рамките на година и с материали според всеки сезон да се изградят колиби на различни места. За направата им фермерът Петерсон допринася с познанията си за отглеждане на различни култури, за опазване на горите, животновъдството и лова. За конструирането и дизайна им своите познания използва архитектът и художник Мейергрен.


Колиба от гъби

Той експериментира с материалите отдавна и още преди да се насочи към сезонните колиби, изгражда къщички от джинджифилови меденки и балони.


Къщата от джинджифилови меденки

Колибите от природни материали на пръв поглед изглеждат неизползваеми и създадени само за красота като арт инсталации, но в тях наистина може да се подслони човек. 

За съжаление, натуралните материали, от които са направени, се разпадат с времето по естествен път или пък биват изядени от дивите животни.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки