Смениха статута на имота, където е Паметникът на Съветската армия


Смениха статута на имота, където е Паметникът на Съветската армия
Снимка: stolica.bg
02 Август 2023, Сряда


Това дава зелена светлина за преместването на разбунващия непрекъснато духовете мемориал на друго място или премахването му изобщо

Автор: Десант

Правителството промени статутът на имота в Княжевската градина в София, в който се намира мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия”. От публична държавна собственост той става частна държавна собственост.

Решението е по предложение на областния управител на София, в чието управление е имотът. Той трябва да отрази промяната в Акта за държавна собственост.

Това дава зелена светлина за преместването на разбунващия непрекъснато духовете мемориал на друго място или премахването му изобщо. 

Апропо, решение той да се демонтира е взето още през 1993 г. и Столичният общински съвет е възложил на софийския кмет да го изпълни. Но бидейки публична държавна собственост,  градоначалникът на София няма право да се разпорежда с него и всичко остава на хартия.

От новоназначената областна управителка на София Вяра Тодева от „Продължаваме промяната“ се очаква да деактува Паметника на Съветската армия в Княжеската градина, за да се прехвърли той на Столичната община, която вече спокойно ще може да реши съдбата му.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки