Общинските съветници от КБ в Бургас приключват мандата с множество реализирани инициативи


Общинските съветници от КБ в Бургас приключват мандата с множество реализирани инициативи
Снимка: Десант
02 Август 2023, Сряда


Много са и събитията с благотворителна цел, организирани в периода 2019 – 2023 г. от Боян Дяков

Автор: Десант

Общинските съветници от „Консервативна България“ (новото име на НФСБ) приключват мандата си в Бургаския общински съвет с множество успешно реализирани инициативи и приети предложения.

На пресконференция в Бургас, на която присъстваха председателят на партията Борис Ячев и зам.-председателят Христиан Митев, бургаският общински съветник Боян Дяков представи едни от най-важните докладни записки, които през изминалите четири години са входирани от тях и гласувани от колегите им в местния парламент.

Благодарение на предложенията на общинските съветници от „Консервативна България“ Боян Дяков и Ивайло Вагенщайн, в морския град са направени редица инфраструктурни подобрения и ремонти с цел подобряване на безопасността на движение и облекчаване на автомобилния трафик.

Така например, покрай реконструкцията на ул. „Петко Задгорски“ през 2021 г. бе обновена тротоарната настилка в жк „Изгрев“.

След нещастен инцидент на Моста в Бургас, по предложение на общинските съветници от „Консервативна България“ бяха поставени шахматно по цялата дължина от двете страни на съоръжението спасителни пояси.

След сигнали на граждани и решителната намеса на Боян Дяков и Ивайло Вагенщайн беше премахнато незаконното и опасно сметище на кръстовището между улиците „Страцин“ и „Бистрица“ в бургаския квартал „Победа“.

Много са и събитията с благотворителна цел, организирани в периода 2019 – 2023 г. от бургаския общински съветници от „Консервативна България“ Боян Дяков.

С цел набиране на средства за закупуване на реанимобил за бебета и малки деца за нуждите на неонатологичното отделение в УМБАЛ-Бургас и в подкрепа на традиционното българско семейство, по негова инициатива на 15 декември 2019 г. се проведе благотворителен футболен турнир на малки врати, на който бяха събрани почти 3000 лв.

Със същата цел на 29 май 2021 г. се състоя Пролетен благотворителен бал под надслов „Заедно за децата на Бургас“, на който се събра сума от над 6300 лв. Към днешна дата реанимобилът е факт, като за доставката му огромно съдействие оказа лично Боян Дяков.

Пак по негова инициатива, през май 2023 г. отново бе проведен благотворителен турнир по футбол на малки вратички. На него бе събрана сумата от 5250 лв., като с парите бяха закупени 5 аспиратора Draeger, които бяха дарени на Отделението по неонатология към най-голямата болница в Бургаска област – УМБАЛ-Бургас.

Боян Дяков бе категоричен, че ако бъде избран на предстоящите местни избори в новия общински съвет, ще продължи все така сърцато да полага усилия за благоденствието на бургаските граждани и подобряване на качеството на живот в общината.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Чаушев
04.08.2023 00:19:46
0
0
Чаушовски е само северномакедонски име, като "чауш" е турска или тюркска дума, така че името не може да е полско (въпреки че има много имена на "-овски" в полски език)

Анти-български статии от влиятелното американско списание Foreign Policy:
How Biden Can Thwart Putin Loyalists in Bulgaria
JUNE 22, 2022
https://foreignpolicy.com/2022/06/22/biden-macedonia-bulgaria-identity-putin-nationalism/
Pro-Russian nationalists are close to taking power in Sofia. Washington can weaken them by offering recognition of North Macedonia’s nationhood.
By Edward P. Joseph
Преввод:
Как Байдън може да противодейства на българите които обичат Путин (особено на политиците)
Про-руските националисти са много близко до превземането на властта в Бг. САЩ могат да ги правят по-слаби чрез признаването на македонската народност.
Като че ли правителството на Кирил Петков не беше про-Запад, а настоящото също така.
Авторът на статията е Едуард П. Джосеф, преподавател при Johns Hopkins School of Advanced International Studies.
В същото списание пише статии и Юджийн Чаушовски (Eugene Chausovski), вероятно етнически "македонец", роден в САЩ, бивш студент при същия Johns Hopkins School of Advanced International Studies.
Мже би Джосеф е бил един от преподавателите на Чаушовски.
https://foreignpolicy.com/author/edward-p-joseph/
Edward P. Joseph teaches conflict management at Johns Hopkins School of Advanced International Studies.
https://foreignpolicy.com/author/eugene-chausovsky/
https://newlinesinstitute.org/people/eugene-chausovsky-2/
Chausovsky holds a Masters of International Public Policy from the Johns Hopkins University School of Advanced International Studies
Случайност?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки