Камионът от вчерашното ПТП на АМ „Тракия“ бил с изтекъл технически преглед


Камионът от вчерашното ПТП на АМ „Тракия“ бил с изтекъл технически преглед
Снимка: БиТиВи
27 Юли 2023, Четвъртък


Заради тежкото пътнотранспортно произшествие започват проверки на две фирми

Автор: Десант

Камионът, който причини тежкото пътнотранспортно произшествие на АМ „Тракия“ в сряда, 26 юли, е с изтекъл технически преглед на 10 април 2023 г. Той е вписан в лиценза на фирма „Логтранс БГ“ ЕООД, като е уставен още един неин камион с изтекъл на 9 март 2022 г. технически преглед.

Това е установила предварителната проверка на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, която предприема пълна проверка на превозвача „Бозав“ ЕООД. 

Констатирано е, че камионът, причинил ПТП вчера, е продаден през декември 2022 г. от „Логтранс БГ“ ЕООД на фирма „Бозав“ ЕООД. Фирма „Логтранс БГ“ ЕООД обаче не е изпълнила законовото си задължение в 30-дневен срок да отпише превозното средство от своя лиценз, за което ще бъде санкционирана. По тази причина незабавно е разпоредена комплексна проверка на цялостната дейност и на превозвача „Логтранс БГ“ ЕООД.

Фирма „Бозав“ ЕООД притежава лиценз за вътрешни товарни превози № 11532, издаден на 05.03.2021 г. Към лиценза са вписани 4 товарни автомобила, от които само един има валиден технически преглед. Същият превозвач притежава още 5 МПС-та, които са регистрирани като пътна помощ, от които 3 нямат валиден технически преглед.

Превозвачът не е включил съответния камион в притежавания от нея лиценз, което съгласно законодателството се класифицира като нерегламентиран превоз и следва да бъдат наложени санкции.

За последните две години фирмата е санкционирана 6 пъти, като при четири от случаите е констатирано извършването на нерегламентиран превоз на товари, а другите два са за претоварване и за непокрит товар.

В хода на проверката е установено, че фирма „Бозав“ ЕООД е с изтекла финансова стабилност на 18 февруари 2022 г. За това нарушение ще бъде съставен акт и ще бъде наложена принудителна административна мярка – временно спиране дейността на превозвача с отнемане на заверените копия към лиценза, до отстраняване на тази нередност.

След приключване на комплексните проверки ще бъдат предприети всички необходими действия, съгласно законовите правомощия на агенцията, за санкциониране на отговорните юридически и длъжностни лица, информират от транспортното министерство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки