Съвет към потребителите: Купувайте по-големи разфасовки


Съвет към потребителите: Купувайте по-големи разфасовки
Снимката е илюстративна
27 Юли 2023, Четвъртък


Така няма да плащате излишно за опаковки, коментира основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова

Автор: Десант

Намаляването на размера на потребителските опаковки, за да не се усети толкова силно поскъпването на стоките, беше едно от най-честите оплаквания на хората, когато започнахме да усещаме отчетливо инфлацията и у нас. Явлението се обозначава с термина "шрингфлация“, познато е отпреди много години и се проявява именно в периоди, в които има голяма инфлация.

Коментарът е на основателя на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова пред БНР по повод отчетената от НСИ за втори пореден месец дефлация в България и в контекста на потребителските цени и права.

Тя посочи, че тенденцията към по-малки опаковки на потребителските стоки продължава да се задълбочава и хората да недоволстват от това. Още повече, че когато цените на продуктите се увеличават, един от практичните съвети, които могат да бъдат дадени на клиентите, е да купуват по-големи разфасовки, за да не заплащат излишно за опаковки.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки